Protopopiatele Iasi II si Saveni se intalnesc la Durau pentru sustinerea conferintelor preotesti anuale

La Centrul Cultural-Pastoral din Durau se desfasoara incepand de ieri intalnirea protopopiatelor Iasi II si Saveni, pentru sustinerea conferintelor preotesti anuale.

Parintele Mihai Dorosinca, paroh la Biserica ‘Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul’, din localitatea Barnova, judetul Iasi, ne-a declarat ca preotii participanti au sustinut referate, iar Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a punctat principalele probleme care apar in parohii: ‘Aici, anual, la initiativa IPS Daniel preotii din toate protopopiatele, prin totatie se aduna aici in cadrul unor conferite unde se dezbat unele tematici si se fac schimburi de opinii si experiente, desigur sub patronajul direct al IPS Sale. Acum s-a intalnit protopopiatul II Iasi cu propopiatul Saveni, si preotii impreuna participa in continuare la conferinta numita ‘Viata si misiunea in parohie astazi. Impliniri, probleme, perspective’. Cum spunea IPS Parinte Mitropolit Daniel, toate acestea se insumeaza unei idei : valoarea sufletului unui om este inestimabila si valoarea sufletului trebuie sa fie pusa in evidenta asa cum se cuvine in cadrul parohiei. IPS Parinte Mitropolit Daniel a punctat in interventiile numeroase ceea ce IPS sa a considerat foarte important legat de tema mai sus amintita, si luarile de cuvant au fost imbogatite de sfatul pastoral si de prezentarile pe care IPS Parinte Mitropolit le-a adus suplimentar.’

In zilele de 27-28 august vor participa la conferinte protopopiatele Iasi I si Targu Neamt, pe 1-2 septembrie, Protopopiatele Harlau, Dorohoi si Ceahlau, iar pe 3-4 septembrie cele din Botosani, Darabani si Roznov.

Comentarii Facebook


Știri recente