Protopopiatele din Arhiepiscopia Iașilor vor organiza pelerinaje de Florii

Cele 12 protopopiate din Arhiepiscopia Iașilor vor organiza sâmbătă, 27 martie, mai multe pelerinaje dedicate Sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.

În Municipiul Iași preoții și credincioșii din cele două Protopopiate Iași 1 și Iași 2 vor merge împreună în pelerinaj ca și în anii precedenți. Conform tradiției, în jurul orei 16:00 se va pleca în procesiune de la Biserica Bărboi și se va ajunge la Catedrala Mitropolitană în jurul orei 17:00. La Catedrala Mitropolitană credincioșii vor fi așteptați de Înaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care va citi rugăciunea de sfințire a sălciilor și îi va binecuvânta pe pelerini.

La Pașcani pelerinajul de Florii va începe la ora 11:00 când toți preoții din acest oraș, însoțiți de credincioși se vor îndrepta spre centrul orașului, unde va fi oficiata slujba Vecerniei. La Hârlău pelerinajul de Florii va începe la ora 14:0, în timp ce la Botoșani se va merge în procesiune de la ora 15:00 de la Biserica Buna Vestire spre Mănăstirea Popăuți. La Dorohoi pelerinajul de Florii se va desfășura sâmbăta începând cu ora 13:30. Procesiunea va porni de la Biserica Sfânta Vineri și se va încheia la Biserica Nașterea Maicii Domnului – Vârgolici, iar la Darabani procesiunea se va desfășura între orele 16:00 și 18:00 de la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena. Tot în județul Botoșani, în protopopiatul Săveni, pelerinajul de Florii se va derula în acest an, începând cu ora 11:30 de la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae la Biserica Sfântul Mare mucenic Gheorghe.

La Piatra Neamț, de la ora 13:00, pelerinii vor parcurge traseul: Biserica Sfântul Ioan Botezătorul Mărăței – Biserica Sfântul Ioan Domnesc. La Târgu Neamț, pelerinajul de Florii va începe la ora 12:00, când preoții din parohiile orașului și credincioșii se vor întâlni în intersecția dintre Bulevardul Ștefan cel Mare și Bulevardul Mihai Eminescu și vor porni spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. La Roznov, procesiunea de Florii se va derula și în acest an pe traseul celor 24 de Troițe din oraș, în timp ce în Protopopiatul Ceahlău pelerinii vor porni la ora 16:00 de la parohia Pârâul Pântei și se vor îndrepta spre parohia Stejarul, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente