Protoieria III Capitală și-a ales reprezentanții pentru Concursul Național de Creație

La sediul Protoieriei III Capitală s-a desfășurat miercuri, 13 aprilie, premierea copiilor care au participat la etapa pe protopopiat a Concursului Național de Creație ‘Copilul în familie’, informează „Ziarul Lumina”. Concursul de creație a fost prevăzut cu două secțiuni: literară și artistică. Câștigătorii acestei etape vor participa la etapa organizată la nivel de eparhie.

La etapa pe protopopiat a competiției au participat peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, îndrumați de preoții parohi, profesorii de religie sau de părinții lor să ex-prime modul în care se reflectă în viața lor propriul botez.

‘Concursul a durat aproape două luni, timp în care comisia instituită a strâns ceea ce copiii au realizat și, după ce a analizat, au fost hotărâți cei care vor fi premiați. Astfel, Protoieria III Capitală a oferit 15 premii. Premiul I pentru o singură persoană pentru eseu și pentru o singură persoană pentru pictură. Premiul II pentru două persoane pentru pictură, trei persoane pentru eseu. Premiul III, pentru eseu și poezie, trei premii și două mențiuni, iar pentru pictură, o singură mențiune. Aceste premii au constat în Sfânta Scriptură, CD-uri cu muzică psaltică, cărți de rugăciune și, bineînțeles, diploma pe care o meritau cei care au participat. Am înaintat către Centrul Eparhial primele două locuri și nădăjduim ca acestea să aibă șanse mari pentru Premiul Național de Creație ‘Copilul în familie’. Prin această competiție de creație am căutat să descoperim tinerele talente din cadrul protoieriei. În acest sens, mulțumim în chip deosebit preoților, care s-au ocupat de formarea lor duhovnicească, profesorilor de religie și, nu în ultimul rând, părinților, pentru educația aleasă pe care au dăruit-o copiilor lor’, a precizat părintele protoiereu Dinu Pompiliu.

Între câștigători s-au aflat copii care au mai avut experiența participării la diferite concursuri de creație, dar și copii care au participat pentru prima oară. Iuliana Antonia Dumitrescu, câștigătoarea premiului I la secțiunea pictură de icoane, a mai participat la astfel de concursuri. Ea a reprezentat Parohia Buna Vestire Bellu.

De asemenea, Andreea Taifas, câștigătoarea locului II la secțiunea compunere eseu. La secțiunea eseu, premiul I a fost câștigat de Gabriela Donciu, care a primit un premiu special și pentru poezie. Pentru Gabriela, acest concurs de creație a fost prima experiență de acest gen. ‘Eseul pe care

l-am compus se numește ‘Botezul meu’ și în cadrul lui am explicat cum decurge această taină și ce semnifică pentru mine fiecare moment al slujbei’, a mărturisit Gabriela Donciu.

Competiția este organizată de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente