Promovarea obiectivelor religioase argeșene

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a primit astăzi, 10 iunie 2011, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș vizita unei delegații condusă de domnul Teodor Baconschi, ministrul de externe al României. Întâlnirea a avut drept scop elaborarea unui plan sistematic de promovare și conservare a principalelor obiective turistice din această eparhie, informează TRINITAS TV.

„Cred că e nevoie ca Guvernul să sprijine în special salvarea, conservarea în timp a pieselor de rezistență din patrimoniul nostru și printre ele se află și Curtea de Argeș”, a declarat Teodor Baconschi, Ministru de Externe.

De asemenea a fost evidențiată și importanța construirii unei noi catedrale în municipiul Curtea de Argeș.

„Sfânta Filofteia se bucură de multă evlavie în această regiune și în același timp e nevoie de o biserică mai încăpătoare pentru că nu mai suntem în secolul al XVI-lea sau al XVII-lea, populația argeșeană a crescut, credința e vie și toată lumea are dorința de a se ruga într-un locaș mai amplu”, a mai precizat Ministrul Teodor Baconschi.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, proiectul național de promovare a turismului ecumenic este susținut în prezent și prin ample lucrări de restaurare care se desfășoară la catedrala arhiepiscopală.

Comentarii Facebook


Știri recente