Promovarea obiectivelor de patrimoniu cultural-religios în Arhiepiscopia Râmnicului

În cadrul „Zilelor europene ale patrimoniului”, manifestare aflată la a XIX-a ediție, ieri, 17 septembrie 2011, la Râmnicu Vâlcea, în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a avut loc dezvelirea plăcuțelor ce marchează obiectivele de patrimoniu ce prezintă interes religios, turistic și cultural, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La eveniment a luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu ing. Romeo Rădulescu, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, prof. drd. Florin Epure, Director al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Vâlcea, preoți și reprezentanți ai administrației publice locale.

La finalul evenimentului Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt în care a evidențiat importanța marcării monumentelor de interes național și a mulțumit autorităților locale pentru acest demers și sprijinul acordat în promovarea valorilor de patrimoniu național.

Ieri, a avut loc și lansarea albumului : „Lemn. Biserici din nordul Olteniei”, semnat Luiza Zamora și Șerban Bonciocat, iar autorii i-au dăruit și Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim un exemplar în semn de prețuire.

Comentarii Facebook


Știri recente