Promovarea modele de bună practică în reintegrarea foștilor deținuți: Proiectul SOCIAL

Marți, 4 decembrie 2012, la Drobeta Turnu Severin, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, la Protoieria Drobeta Turnu Severin-Nord, s-a desfășurat un nou eveniment de informare din cadrul campaniei care se desfășoară în Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate”, cu scopul de a prezenta activitățile specifice derulate și pentru a promova economia socială și modelul întreprinderilor sociale ce vor fi înființate în proiect.

După cum ne-a precizat Pr. Cons. Patriarhal Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia, în timpul întâlnirii s-au abordat teme diverse, participanții primind informații cu privire la: prezentarea proiectului SOCIAL, prezentarea Punctelor de Informare și Sprijin și a Rețelelor de Suport pentru Economia Socială dezvoltate la Craiova și Timișoara, prezentarea conceptelor de economie socială și a planurilor de dezvoltare a întreprinderilor sociale din proiect, prezentarea strategiilor de marketing ale întreprinderilor sociale, modele de bună practică în lucrul cu persoane liberate din sistemul de detenție.

Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către Ina Rizoaica din echipa de proiect a Federației Filantropia și Pr. Dorel-Nicolae Moțoc din partea echipei Patriarhiei Române.

Cei prezenți au manifestat un interes deosebit pentru posibilitățile pe care le dă economia socială în ceea ce privește valorificarea potențialului local de forță de muncă neocupată sau slab calificată, în scopul consolidării stabilității social-economice a comunităților.

Majoritatea celor prezenți au apreciat modelele prezentate și s-au interesat de stadiul dezbaterii cu privire la legislația în domeniul economiei sociale, ce facilități economice ar putea fi acordate acestui tip de întreprinderi și care ar fi cea mai potrivită formă juridică de constituire a unei astfel de entități.

Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia,fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801

Comentarii Facebook


Știri recente