Proiectul „Voluntariatul se învață și la școala”, la Hârja

În contextul anului omagial dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena și a săptămânii naționale a voluntariatului, Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, prin Centrul de creație, artă și tradiție „Sfinții Constantin și Elena” a derulat vineri, 17 mai 2013, în cadrul Școlii Gimnaziale Oituz, proiectul intitulat „Voluntariatul se învață și la școala”, prin aportul doamnei director Mihaela Boghiu. Activitatea s-a compus din următoarele activități: expunerea unor eseuri prin care participanții au prezentat modul în care este perceput voluntariatul, realizarea unor expoziții, afișe, postere pe această temă, au fost organizate echipe de lucru formate din cadre didactice și elevi participanți, workshop-uri și dezbateri vis-a-vis de această problematică.

Invitații, parteneri la acest eveniment, au fost școlile din Comuna Oituz, Bogdănești, Onești și altele din Județul Bacău, dar și Asociația Pro Vobis din București, și nu în ultimul rând Asociația „Educație și Formare” reprezentată de Doamna Profesor Cojocaru Mihaela, formator de voluntari și facilitator din partea Ministerului Educației, care a susținut și o prelegere pe tema voluntariatului în societatea contemporană și criza de identitate a tânărului creștin. De asemenea, a fost prezentată activitatea de tineret și voluntariat din centrele înființate de către Asociația din Hârja și despre beneficiile implicării tinerilor creștini în viața Bisericii și a societății.

Beneficiarii Centrului de creație, artă și tradiție al Asociației au expus lucrările realizate în cadrul departamentelor de pictura și sculptură. De asemenea au fost remarcate experințele de voluntari ale tuturor elevilor participanți dar și motivațiile spirituale ale acestei misiuni creștine și comunitare.

„A fost punctat rolul social dar și spiritual al Bisericii Ortodoxe în viața tinerilor și nevoia responsabiliozării morale și sociale a voluntarilor noștri, de către Biserică. A fost menționat și faptul că tinerii necesită o raportare la Dumnezeu din ce în ce mai mult, mai ales într-o societate în care parcă toate celelelate sunt prioritare, în defavoarea rugăciunii și a milosteniei. Grija față de semeni reprezintă un deziderat spre care trebuie să tindă din ce în ce mai mulți tineri iar voluntariatul pornește din tinda Bisericii, mai ales prin rugăciune”, a precizat Pr. Mâță Ilarion, Președinte „Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

Comentarii Facebook


Știri recente