Proiectul „TRANS- FORMARE Socio-profesionala pentru deținuți”, în Arhiepiscopia Craiovei

Asociația Vasiliada în parteneriat cu Penitenciarul Pelendava Craiova și CRFPA Dolj implementează Proiectul „TRANS- FORMARE Socio-profesionala pentru deținuți”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul PHARE 2006 Coeziune Economica și Socială -Dezvoltarea Resurselor Umane – Măsuri de Incluziune Socială.

În cadrul acestui proiect s-a finalizat amenajarea unui atelier de tâmplărie în incinta Penitenciarului Pelendava, unde deținuții urmează cursuri pentru a fi calificați în meseria de tâmplar universal.

După absolvirea cursurilor, beneficiarii proiectului vor primi certificate de calificare în meseria de tâmplar, recunoscute la nivelul Uniunii Europene. Produsele confecționate în cadrul atelierului de tâmplărie vor face obiectul unei expoziții, care va fi organizată în cursul lunii martie a.c.

O altă direcție a acestui proiect vizează creșterea șanselor de ocupare pe piața forței de muncă a persoanelor eliberate din sistemul de detenție.

În prezent, Asociația Vasiliada acordă sprijin pentru 100 de deținuți ai Penitenciarului Pelendava, cu privire la identificarea, obținerea și păstrarea unui loc de muncă.

Prin implementarea proiectului „TRANS- FORMARE Socio-profesională pentru deținuți”, Asociația Vasiliada urmărește promovarea incluziunii sociale a persoanele eliberate din sistemul de detenție, prin măsuri care să susțină și să vină în sprijinul politicilor de ocupare a forței de muncă, existente la nivel local și regional.

Sursa: Asociația Vasiliada

Comentarii Facebook


Știri recente