Proiectul „Tânărul creștin” la Parohia Balta Albă din Capitală

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Corneliu Sutașul” – Balta Albă din București și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Sectorul 3 au implementat, în perioada 27 februarie – 25 martie, proiectul „Tânărul creștin”, cu care se va înscrie zilele acestea în Concursul național de proiecte duhovnicești „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, organizat de Patriarhia Română cu prilejul Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, informează Ziarul Lumina.

La activitățile din cadrul proiectului au participat 21 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, care sunt implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” derulat de parohie. Tinerii au confecționat mărțișoare, felicitări și obiecte mici de artizanat, pe care le-au organizat ulterior în cadrul unei expoziții cu vânzare în holul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. În urma vânzărilor și a atragerii unor sponsori din comunitate (Asociația „Faptele Credinței” și Asociația „Selenis”), tinerii au reușit să adune 1.040 de lei, bani din care au cumpărat pachete alimentare pentru 20 de persoane nevoiașe aflate în evidența Comitetului social-misionar al Parohiei Balta Albă. Astfel, în apropierea praznicului Bunei Vestiri, persoanele vârstnice, singure și cu posibilități materiale reduse, au avut bucuria de a primi vizita și darurile tinerilor voluntari.

Pentru a întregi semnificațiile legăturii dintre Liturghie și Filantropie, proiectul a avut în vedere și pregătirea duhovnicească a tinerilor. Astfel, în paralel cu activitățile de creație, tinerii au mers la biserica Parohiei Balta Albă unde s-au spovedit și s-au împărtășit cu Sângele și Trupul Mântuitorului Iisus Hristos. „Prin acest proiect ne-am propus să-i facem pe tineri să înțeleagă sensul Sfintei Euharistii, pregătirea prin Spovedanie și fapte bune, precum și implicațiile extinse în comunitate și viața personală, să-și lărgească sfera de cunoaștere umană; să trăiască în relație de ajutorare cu persoanele defavorizate, să-și dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieții unor persoane singure, bolnave sau abandonate. Ajutorarea și protejarea persoanelor defavorizate este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea: adulți și copii. Vrem să aducem un zâmbet pe fețele bătrânilor singuri, să fim nepoții pe care și i-ar fi dorit, să le deschidem ușa continuu, nu numai cu ocazia unor sărbători, să le aducem un strop de bucurie prin activitățile noastre. Prin derularea acestui proiect, elevii au oferit persoanelor defavorizate un strop de iubire”, ne-a declarat părinte paroh Vasile Cristian Niță.

Proiectul s-a încheiat pe 25 martie, de praznicul Bunei Vestiri, când elevii implicați în proiect au fost felicitați de părintele paroh și de profesorii coordonatori, primind în semn de recunoștință diplome de participare. De asemenea, pr. paroh i-a felicitat pe membrii echipei de implementare a proiectului din partea liceului: ing. Maria Rădoi – director coordonator, prof. Laura Marinescu Iacob – profesor de religie; prof. Elena Bădiță – coordonator proiect, și pe celelalte cadre didactice care s-au implicat în buna desfășurare a activităților.

Comentarii Facebook


Știri recente