Proiectul strategic Economia socială – șanse reale pentru o viață mai bună!

Fundația „Inimă pentru Inimă” în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Sibiului, Asociația Bambini in Romania-Italia, Comunita Nuova-Italia și Consorzio Cooperative Solidarieta e Lavoro-Italia, derulează proiectul strategic „Economia socială – șanse reale pentru o viață mai bună!”- POSDRU/84/6.1/S/49774 – cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”. Proiectul se derulează în perioada 2011-2013 și urmărește dezvoltarea sectorului economiei sociale la nivelul Regiunilor Sud-Vest, Sud-Est și Centru, informează arhiram.ro.

În această perioadă se desfășoară „Programul de formare formatori în domeniul economiei sociale”, prin care se urmărește crearea unui corp de 15 formatori specializați în economie socială care vor dezvolta și susține programe de formare și evenimente de informare în domeniul economiei sociale pe parcursul celor 3 ani în care se derulează proiectul. Programul de formare se derulează în două etape. În prima etapă participanții urmează un curs certificat CNFPA de „Formare formatori”, urmând ca în etapa a doua să participe la o vizită de studiu în Italia, pentru a cunoaște modelul italian de economie socială. Cei 15 formatori împreună cu alți 10 experți din cadrul proiectului, vor beneficia în Italia de un modul de pregătire teoretică în domeniul economiei sociale, dar și de vizite în întreprinderi și cooperative sociale din Regiunea Milano.

Pentru informații suplimentare vizitați website-ul proiectului economiesociala.ipi.ro sau contactați la adresa de e-mail: [email protected] Persoană de contact: Cristina Marica – Expert comunicare, tel.0760653711.

Comentarii Facebook


Știri recente