Proiectul SOCIAL: modele de bună practică în reintegrarea foștilor deținuți

Duminică, 8 iulie 2012, în cadrul campaniei de informare ce se desfășoară în Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate‘, la Așezământul medico-social „Sfântul Pantelimon” de la Lacul Sărat a avut loc o conferință de presă cu scopul de a prezenta activitățile specifice derulate și de a promova economia socială și întreprinderilor sociale ce vor fi înființate în proiect, după cum ne-a precizat Pr. Consilier patriarhal Dorel Moțoc.

În timpul întâlnirii s-au abordat teme diverse, participanții primind informații cu privire la: prezentarea proiectului SOCIAL, prezentarea Punctelor de Informare și Sprijin și a Rețelelor de Suport pentru Economia Socială dezvoltate la Craiova și Timișoara, prezentarea conceptelor de economie socială și a planurilor de dezvoltare a întreprinderilor sociale din proiect, prezentarea strategiilor de marketing ale întreprinderilor sociale, modele de bună practică în lucrul cu persoane liberate din sistemul de detenție.

Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către Ina Rizoaica și Simona Teodora Cornoiu din echipa de proiect a Federației Filantropia și Părintele Dorel-Nicolae Moțoc, consilier patriarhal coordonator proiecte.

Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate’ este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia, fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…