Proiectul „Școala de Vară” inițiat de Parohia „Buna-Vestire” din Râmnicu Vâlcea

Parohia Buna Vestire a început din luna aprilie a anului curent, derularea programului religios-educațional, Centrul Parohial pentru copii și tineri. În cadrul acestui program, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gherasim, a fost inaugurat astăzi, 6 iulie, începând cu orele 10,00, proiectul „Școala de vară” care se va desfășura pe parcursul lunilor iulie și august.

Scopul acestui proiect este de a le oferi copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber într-un cadru cât mai plăcut pe perioada vacanței de vară. Pe baza unui parteneriat încheiat între Parohia Buna Vestire și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, s-au înscris în acest proiect cadre didactice care, pe bază de voluntariat, vor organiza pentru copii un program care să conțină teme din următoarele domenii: literatură, matematică, istorie, geografie, muzică, pictură, psihologie, limbi străine, etc. Toate aceste discipline vor fi abordate într-un cadru plăcut și degajat pentru cei mici, ca aceștia să nu uite de bucuria vacanței.

În fiecare sâmbătă, pe parcursul derulării acestui proiect, copiii vor merge în drumeții în împrejurimile orașului pentru a descoperi, din mai multe perspective (spiritual, social, cultural), valoarea unor obiective turistice de interes local și național. Copiii sunt invitați să participe, duminica, la Sfânta Liturghie, alături de părinți, prieteni și cadrele didactice. De asemenea, în cadrul acestui proiect, copii vor primi și premii, în funcție de prezența și activitatea lor.

La această manifestare de astăzi au fost prezenți: părintele Arhid. Mihail Pretorian, coordonator al Biroului de Catehizare a Tineretului din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și doamna Natalia Oprescu, din partea Oragnizației creștin umanitară World Vision România Biroul Vâlcea, organizație care va sponsoriza un pelerinaj de o zi pentru toți copiii participanți la acest proiect, pelerinaj ce va avea loc la sfârșitul lunii august și care va încheia proiectul „Școala de vară”.

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente