Proiectul Să cunoaștem Sfânta Liturghie, la Cluj

Pentru a-i apropia pe liceenii clujeni de biserică, preoți și profesori de teologie le vor vorbi la cursuri despre Sfânta Liturghie. Inițiativa aparține Asociației creștin ortodoxe „Sfânta Teodora de la Sihla”.Săptămânal, membrii asociației, împreună cu duhovnicul mănăstirii „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca vor merge într-un liceu din oraș unde vor discuta cu elevii pe această temă, le vor împărți cărți ce descriu amănunțit istoricul Sfintei Liturghii, pregatirea pentru slujbă și importanța ei, după cum ne informează radiorenasterea.ro.

Potrivit președintelui Asociației „Sfânta Teodora de la Sihla”, Ioan Buteanu, acest demers vine în întâmpinarea tinerilor care trăind într-o metropolă, sunt atrași de oferta culturală deosebit de bogată și pierd din vedere frumusețea slujbei centrale a cultului ortodox.

Proiectul „Să cunoaștem Sfânta Liturghie” a debutat astăzi la liceul „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca și se va desfășura pe parcursul întregului anului școlar, cu binecuvântarea Mitropoliei Clujului și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…