Proiectul Rețea teritorială de furnizori de servicii creștine sociale, în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

La sediul ‘Diaconia’ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a avut loc ieri, 30 iunie 2011, reuniunea finală la nivel eparhial în cadrul proiectului ‘Rețea teritorială de furnizori de servicii creștine sociale’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. În urma acestei întruniri s-au stabilit misiunea, obiectivele și activitățile pe care Arhiepiscopia Iașilor le va implementa în următorii 3-5 ani în domeniul asistenței sociale.

Proiectul ‘Rețea teritorială de furnizori de servicii creștine sociale’ este finanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În colaborare cu Arhiepiscopia Iașilor se dorește generarea unei strategii în domeniul serviciilor sociale pentru o perioadă de 3-5 ani. Această strategie va fi dezvoltată participativ, prin implicarea mai multor persoane care derulează activitate socială și filantropică (preoți, asistenți sociali, lucrători sociali, voluntari din comunități). ‘Până în prezent am organizat o rundă de ateliere de lucru la nivelul fiecărui județ al Arhiepiscopiei Iașilor în perioada aprilie-mai 2011. Grupurile de 30 de persoane din mai multe parohii ale fiecărui județ (Iași, Botoșani și Neamț) s-au reunit și au încercat să genereze propuneri cu referire la viziunea și misiunea în domeniul social și să-și analizeze punctele tari și cele slabe care să-i ajute pe viitor’, a explicat Anemarie Gasser, manager de proiect în cadrul Organizației Internaționale pentru Caritate Creștin-Ortodoxă.

Plan concret de acțiune în următoarele luni

După aceste întâlniri la nivel de județ, va avea loc o reunire cu reprezentanții celor care au fost la întrunirile județene la nivel centralizat. Din propunerile diverse venite din teren s-a formulat una singură care să fie adoptată de eparhie. ‘La finalul acestei zile de lucru, am ieșit cu un document în care este formulată o viziune clară și câteva obiective mari strategice de acțiune în social și în filantropie pentru Eparhia Iașilor. După această întâlnire, urmează ca un nucleu de șapte oameni să realizeze un plan concret, operațional, de lucru, și un buget aferent acestei strategii. Obiectivul acestui proiect este ca, în luna martie a anului viitor, Arhiepiscopia Iașilor să aibă un plan concret de acțiune care să fie pus în aplicare’, a spus Anemarie Gasser. Proiectul ‘Rețeaua teritorială de furnizori creștini de servicii sociale’ a fost lansat la Iași pe 21 iunie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente