Proiectul „Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale” lansat la Craiova

Asociația Vasiliada, patronată de Mitropolia Olteniei, a lansat astăzi, 22 iunie, la sediul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, proiectul „Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale”. Proiectul reprezintă faza pilot a unui plan de dezvoltare a capacității organizaționale a Bisericii Ortodoxe Române în domeniul incluziunii sociale care se va derula pe o perioadă de 7 ani, informează Radio TRINITAS.

Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei a fost prezent la evenimentul de la Craiova: „Ne-am reunit astăzi ca să lansăm pentru șapte ani această activitate care să fie de mult spor sufletesc. Pentru suflet și pentru suflete poate fi denumit acest proiect, deoarece activitatea noastră se desfășoară în lumina poruncii divine și constă în a-l ajuta pe aproapele nostru și a-l iubim ca pe noi înșine. Pe parcursul acestui proiect vom aveam întâlniri și chiar și invitați din străinătate pentru a ne putea îmbunătăți experiența”.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a mai spus referitor la acest proiect: „activitatea noastră se adresează celor nevoiași, celor care sunt în suferință și sunt în durere, celor care au probleme sociale, și nu în ultimul rând celor care se îngrijesc de aceste persoane din societate, adică îndrumătorilor, asistenților sociali”, informează TRINITAS TV.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European și este implementat în Arhiepiscopiile Bucureștilor, Iașilor și Craiovei cu sprijinul Organizației Internaționale de Caritate Creștin-Ortodoxă, în parteneriat cu Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente