Proiectul Propovăduire la timpul prezent la final

Protopopiatul Călărași este astăzi, 7 septembrie 2011, gazda proiectului Propovăduire la timpul prezent desfășurat în Eparhia Sloboziei și Călărașilor cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu. Stagiul de formare Propovăduire la timpul prezent a fost găzduit luni, 5 septembrie 2011de Protopopiatul Lehliu, cursurile având loc la Școala Generală din Lehliu, iar marți, 6 septembrie 2011, de Protopopiatul Oltenița – Liceul Neagoe Basarab din Oltenița, urmând ca proiectul să se încheie astăzi.

Fără a se suprapune în vreun fel peste cursurile organizate de centrele universitare, cursuri ce permit promovarea clericilor într-o altă treaptă de salarizare, stagiul de formare Propovăduire la timpul prezent este un demers generat de observarea, sub forme diverse, a unor astfel de probleme de către factorii responsabili de la nivelul Centrului Eparhial, dar și de identificarea, tot la nivel de Eparhie, a unor soluții dintre cele mai iscusite, prin care preacucernicii părinți au reușit să biruiască piedicile inerente ale activității din parohii.

Scopul acestei formări este ca participanții, în ascultare canonică față de ierarh, să identifice împreună probleme și soluții, să aibă ocazia unui schimb de bune practici, să găsească modalități de rezolvare solidară a activității pastorale și administrative, după cum ne informează sf-esc.ro.

În ultimă instanță, acest stagiu este un mod de manifestare și fructificare a comuniunii prin bună comunicare între preoții din parohii, protopopiat și Centrul Eparhial, spre împlinirea vocației de slujitori ai lui Dumnezeu și ai oamenilor.

Stagiul de formare este structurat pe cinci module, fiecărui modul fiindu-i alocate câte două ore, urmate de o evaluare corespunzătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente