Proiectul muzical religios În vremea aceea…

Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu secția de Artă Sacra a Universității „Ovidius”, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” – Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” – Constanța, derulează proiectul muzical În vremea aceea…”, după cum ne informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Proiectul vizează punerea în scenă a frescei muzicale pentru cor și orchestră, creație a preotului Ion Popescu Runcu, orchestrată de către prof. dr. Horațiu Alexandrescu, dirijori: Arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru, Prof. Dr. Horațiu Alexandrescu, maestru de cor copii Giani Cristian Oprea.

Fresca muzicală În vremea aceea… este o transpunere în note muzicale a mesajului evanghelic dedicat patimilor, morții și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Ansamblul muzical este alcătuit din corala bărbătească „Armonia”, corul „Cantilena” al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța la care se adaugă o mică orchestră.

Proiectul muzical prevede o serie de reprezentații, după cum urmează:

Luni, 4 aprilie, ora 17.00, la sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Marți, 5 aprilie, ora 18.30 la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești (foto);

Joi, 7 aprilie, ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nicolae Leonard” din Galați;

Duminică, 10 aprilie, ora 18.00, la Sala Centrului Cultural al Ministerului Administrației și Internelor din București, zona Pod Izvor.

Intrarea este liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente