Proiectul misionar-filantropic Un dar din suflet de copil, la Milișăuți

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pe parcursul lunii martie în Parohia Sfântul Procopie – Milișăuți, Protopopiatul Rădăuți, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, s-a derulat proiectul misionar-filantropic „Un dar din suflet de copil”. Acest proiect a fost înscris în concursul național de proiecte duhovnicești „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, organizat cu prilejul Anului omagial euharistic de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Proiectul a fost implementat de pr. Platon Adrian Ioan și de tinerii din grupa de cateheză parohială. Acțiunile proiectului s-au desfășurat în parohia Milișăuți, grupul țintă fiind constituit din copiii de la Așezământul Sf. Ier. Leontie din Rădăuți și un copil bolnav de leucemie din Rădăuți. În parohia Milișăuți se derulează de mai mulți ani activități catehetice în cadrul proiectului Patriarhiei Române „Hristos împărtășit copiilor”.

„Toți copiii implicați în acest proiect duhovnicesc au răspîndit în comunitate importanța Sfintei Spovedanii și a Sfintei Euharistii, a participării la Sfânta Liturghie, dar și a ajutorării aproapelui. În cadrul primei activități – Să-l ajutăm pe Andrei să trăiască! – am inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru un copil bolnav de leucemie, ce are nevoie de un transplant de măduv. A doua activitate a constat în confecționarea manuală a unor mărțișoare, felicitări și brățări de către copiii din grupa de cateheză, ce au fost vândute la Biserica Sf. Procopie din Milișăuți după Sfânta Liturghie, iar banii colectați au fost donați pentru Andrei. O altă activitate O zi fără bani de buzunar la școală– a constat în donarea de către elevii școlii Milișăuți a banilor de buzunar pe care i-au avut într-o anumită zi a săptămânii, iar cu banii colectați s-au cumpărat haine pentru 9 copii de la Așezământul Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți. O altă activitate Un dar din suflet de copil – a constat în colectarea de către copii din grupul de cateheza, dar și a altor copii din orașul Milișăuți, a unor produse alimentare: ulei, zahăr, făină, gris, legume etc, ce au fost donate cantinei Așezământul Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți unde sunt hrăniți zilnic aproximativ 100 copii”, după cum ne-a transmis pr. Platon Adrian Ioan.

La ultima activitate a proiectului numită O zi altfel – elevii din grupul de cateheză dar și câțiva copii de la Așezământul Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți au participat la Sfânta Liturghie, au dat răspunsurile la strană, o parte s-au împărtășit, apoi la Școala Gimnazială Milișăuți copiii prezenți la Sfânta Liturghie au servit prânzul și au participat la diverse activități pe grupe coordonate de pr. Platon Adrian-Ioan și domnișoara prof. Poleac Adriana. La finalul zilei activitățile s-au desfășurat la sala de sport din orașul Milișăuți unde copiii din grupul de cateheză și cei de la Așezământul Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți au jucat meciuri de fotbal și handbal.

„Implicarea entuziastă a comunității în aceste activități ne oferă garanția reușitei acestui proiect, care are ca scop aducerea bucuriei pe chipurile copiilor bolnavi, orfani, dar și constientizarea importanței Sfintei Spovedanii, a Sfintei Împărtășanii și a prezenței la Sfânta Liturghie”, a mai spus părintele Platon Adrian Ioan.

Comentarii Facebook


Știri recente