Proiectul „Masa Bucuriei” în Arhiepiscopia Iașilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Locțiitor de Episcop al Hușilor, din luna februarie a acestui an Biroul de Asistență socială „Diaconia” al Centrului Eparhial Iași, împreună cu SC Selgros Iași derulează Proiectul „Masa Bucuriei”.

Proiectul „Masa Bucuriei” constă în oferirea de produse alimentare și nealimentare de către magazinul Selgros Iași, în scop social. De buna desfășurare a proiectului se ocupă echipa Biroului de Asistență socială „Diaconia” a Centrului Eparhial Iași, care asigură preluarea produselor, transportul și distribuirea la beneficiari. Proiectul a debutat în luna februarie 2009, continuând în lunile martie și aprilie cu o livrare săptămânală, în ziua de vineri. Începând cu a doua parte a lunii aprilie, s-au făcut câte două livrări pe săptămână, în zilele de marți și vineri. Produsele oferite în cadrul acestui program au fost: iaurturi, lapte, smântână, brânzeturi, produse de panificație, produse din carne (congelate și refrigerate), compoturi, legume congelate ș.a., la acestea adaugându-se și produse nealimentare, constând în materiale de igienă casnică, scutece pentru copii etc.

Beneficiarii acestui proiect au fost persoanele asistate din următoarele instituții: Fundația „Petru Vodă” – Azilul de bătrâni „Sf. Pantelimon” și Centrul social pentru copii „Petru Vodă”, din localitatea Poiana Teiului, județul Neamț, Asociația „Familia Nostra” din Iași, Centrul socio-medical Bivolari, Centrul socio-medical Sculeni, Cantina socială „Sf. Sava” din Iași, Centrul de formare și consiliere „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Iași, Fundația „Solidaritate și Speranță” din Iași. De asemenea, printre beneficiarii acestui proiect se numără și familiile care se confruntă cu probleme de risc social, familiile cu mulți copii și fără posibilități materiale, persoanele fără adăpost, aflate în baza de date a Biroului de Asistență socială „Diaconia” al Centrului Eparhial Iași. Proiectul „Masa Bucuriei” este o inițiativă foarte bună, având un impact deosebit în rândul beneficiarilor, dar și al societății, în general, care este îndemnată în felul acesta să arate că îi pasă de suferința și de nevoia semenului și, așa cum se numește proiectul, aduce bucurie atât beneficiarilor, dar și celor care oferă.

Proiectul „Masa Bucuriei” a fost inițiat de Patriarhia Română, iar numele acestuia a fost dat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Proiectul de ajutorare a persoanelor asistate social de Patriarhia Română, prin fundațiile sale, a demarat din luna ianuarie a acestui an. Încă de atunci, partenerul SC Selgros a început livrările de produse către fundațiile și asociațiile Patriarhiei, iar oamenii nevoiași au primit alimentele și celelalte ajutoare de la aceste centre sociale.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente