Proiectul „Investește în educația mea”, derulat de Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu-Jiu

Centrul social pentru copii și tineri „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu-Jiu derulează, până la sfârșitul lunii aprilie, proiectul „Investește în educația mea”. Prin acest proiect se urmărește înlesnirea accesului la educație a 60 de elevi cu rezultate bune la învățătură, din clasele a 7-a și a 8-a, proveniți din familii defavorizate și cu un risc crescut de abandon școlar.

Se urmărește, pe de o parte, îmbunătățirea pregătirii elevilor la limba engleză și informatică, prin organizarea de meditații, iar pe de alta, dezvoltarea interrelaționării și a încrederii. Principalele obiective ale proiectului sunt prevenirea abandonului școlar și informarea și conștientizarea autorităților locale, a cadrelor didactice și a elevilor cu privire la respectarea dreptului la educație și asigurarea egalității de șanse.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

28 noiembrie: Ziua Bucovinei

Ziua Bucovinei este serbată anual pe 28 noiembrie. Legea privind declararea acestei sărbători a fost promulgată în data de 28 octombrie 2015. Această sărbătoare marchează momentul în care, după aproape un secol şi jumătate de…