Proiectul intersectorial Copiii – solidari în fața suferinței

Cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, în anul 2012 declarat Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, în Biserica Ortodoxă Română, la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor se desfășoară Proiectul intersectorial Copiii – solidari în fața suferinței.

Sectorul învățământ și activități cu tineretul împreună cu Sectorul social-filantropic și misionar din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor desfășoară anul acesta Proiectul Copiii – solidari în fața suferinței.

Vineri, 23 noiembrie 2012, va avea loc a șasea acțiune din cadrul Proiectului, după cum informează Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Proiectul își propune să aducă speranța, credința, și bucuria prieteniei în viața copiilor bolnavi și spitalizați, prin dobândirea sentimentului de membri ai familiei lărgite care este Biserica, în cadrul căreia nimeni nu este lăsat singur în lupta cu boala și suferința.

În acțiunile desfășurate până acum, au fost implicați un număr de 11 profesori de Religie, 36 voluntari și 130 elevi, au fost împărțite cadouri pentru 548 de copii spitalizați, cadouri constând în fructe, dulciuri, iconițe, cărticele cu rugăciuni, cărți cu pilde și povestiri pentru copii. Bugetul proiectului se ridică la 12.000 lei (până acum reușindu-se suplimentarea prin sponsorizări în valoare de aprox. 7.500 lei).

Ca beneficiari direcți vor fi un număr de 100 de copii din Centrul Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, din București, care vor primi vizita unui grup de elevi de la Școala nr. 169 din București, începând cu orele 14:30.

Comentarii Facebook


Știri recente