Proiectul ‘Hristos Impartasit Copiilor’ va fi implementat si in Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iuliei.

Un prim pas in implementarea Proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’ a fost facut astazi la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia unde a avut loc un atelier de lucru la care au participat preoti din toate protopopiatele acestei Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia.

Prin intemerdiul Proiectului ‘Hristos Impartasit Copiilor’ au fost organizate, incepand de anul trecut, in mai multe eparhii din tara ateliere de lucru in care li s-a explicat preotilor si profesorilor de Religie in ce consta aceasta actiune si a fost lansat ghidul catehetic. Aceasta carte se doreste o alternativa la manualele de Religie care sa-i ajute pe copii sa inteleaga mai bine invataturile crestine.

Cum s-a derulat lansarea de astazi a Proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’ de la Alba Iulia ne-a spus Parintele Constantin Naclad – coordonator al proiectului pentru zona Moldovei: ‘In Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia, cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Andrei, care a si fost prezent la deschiderea lucrarilor, a avut loc Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia lucrarile unui atelier de lucru pentru Proiectul ‘Hristos imparatsit copiilor’. Au fost prezenti 20 de preoti, delegati din cele 10 protopopiate ale Arhiepiscopiei de Alba Iulia, cate un preot din mediul urban si unul din mediul rural, alesi in mod special pentru a putea identifica acest proiect la nivelul protopopiatului. Aceasta intalnire a avut loc in cadrul Proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’ care se extinde in aceasta perioada a anului in Ardeal. Interesul celor prezenti a fost destul de mare, mai ales ca aici, in Ardeal, exista cateva preocupari de acest gen catehetic. Faptul ca alaturi de noi a fost prezent si Parintele Profesor Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia care a luat parte la toate lucrarile si a contribuit foarte mult la efectul deosebit acestei intalniri. Preotii care au fost prezenti au fost alesi cu scopul de a duce mai departe acest proiect. Sper ca in viitorul apropiat, Proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’ sa se extinda cat mai rapid in protopopiatele din Arhiepiscopia de Alba Iulia si, in sfarsit, sa ajunga in fata copiilor din parohii.’

Coordonatorii proiectului estimeaza ca pe parcursul anului viitor actiunea va fi implementata in toate episcopiile. Proiectul ‘Hristos Impartasit Copiilor’ se desfasoara in tara noastra cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane care l-a aprobat in sedinta de lucru din ianuarie 2006. In prezent proiectul se afla in plina desfasurare si in tari precum Rusia, Polonia, Egipt, Albania, Georgia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…