Proiectul ‘Hristos, Impartasit copiilor’, lansat si la Timisoara

Cu binecuvantarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, proiectul ‘Hristos, Impartasit copiilor’ a fost lansat astazi si la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei. La acest eveniment a participat si PS Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, care ne-a oferit mai multe detalii in scest sens: ‘Cu binecuvantarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei s-a desfasurat lansarea ghidurilor catehetice pentru copii din cadrul proiectului ‘Hristos, Impartasit copiilor’, organizat de catre Asociatia ‘World Vision’ Romania, care are un parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana, avand binecuvantarea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la initiativa IPS Arhiepiscop si Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei. La acest eveniment au participat reprezentantii ‘World Vision’ Romania, alaturi de pr. dr. Constantin Naclad, coordonatorul proiectului pentru Mitropolia Moldovei si Bucovinei, care a facut o informare cu privire la ghidul catehetic care urmeaza a fi prezentat preotilor. Din partea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei au participat preoti, profesori de religie, consilieri de specialitate din cadrul Asistentei Sociale si al Invatamantului, precum si inspectorul de Religie din judetul Timis’.

De asemenea, PS Paisie Lugojanu ne-a evidentiat si importanta derularii proiectului ‘Hristos, Impartasit copiilor’: ‘Scopul acestui proiect este de a pune la dispozitie preotilor si catehetilor un set de instrumente catehetice. Este nevoie ca in conditiile actuale ale tarii noastre, activitatea pe care o desfasuram sa aiba o baza catehetica cat mai complexa si cat mai completa, si aceasta va aduce de fapt in randul credinciosilor nostri nu doar o informare, ci si o formare de opinie, va mari comunicarea si comuniunea din randul credinciosilor nostri’.

Proiectul ‘Hristos, Impartasit copiilor’ se desfasoara in Romania cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, fiind aprobat in sesiunea de lucru din 17 – 18 ianuarie 2006, la recomandarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Pana in prezent, acest proiect a mai fost prezentat la Iasi, Craiova, Ramnicu Valcea, Slobozia, Urziceni, Piatra Neamt, Roznov si Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente