Proiectul ‘Hristos, Impartasit copiilor’, lansat si in Protopopiatul Darabani

Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, proiectul ‘Hristos, Impartasit copiilor’ a fost lansat astazi si in Protopopiatul Darabani. Acest proiect se desfasoara la nivel national si consta in lansarea unor ghiduri catehetice pentru copii si in organizarea unor ateliere de lucru. Cu acest prilej a fost prezentat ghidul catehetic ‘Hristos, Impartasit copiilor’, ghid ce reprezinta o alternativa la manualele de predare a Religiei in scoli si care isi propune sa-i ajute pe copii sa inteleaga mai usor invataturile religioase. Mai multe detalii despre lansarea de astazi am aflat de la parintele Constantin Naclad, manager al proiectului ‘Hristos, Impartasit copiilor’: ‘Astazi, a fost lansat la Protopopiatul Darabani proiectul ‘Hristos, Impartasit copiilor’, la care au luat parte, impreuna cu pr. protopop Costica Panzariu, un numar de 23 de preoti, majoritatea preotilor din protopopiat. Proiectul a fost primit cu foarte mare interes, iar preotii si-au aratat nu numai interesul pentru continutul proiectului, ci mai ales pentru metoda noua pe care vor reusi si vor incerca ca ii aduca pe copii mai aproape de Biserica. Au inceput lucrarile cu prezentarea unui scurt istoric al proiectului si apoi a urmat o dezbatere, chiar foarte aprinsa, prin care preotii si-au aratat asteptarile si nevoile pe care le intampina in parohii din partea copiilor si a tinerilor, iar pe de alta parte asteptarile privind dezvoltarea acestui proiect’.

Actiunea de promovare a proiectului ‘Hristos, Impartasit copiilor’ va continua si maine la Protopopiatul Darabani, dupa cum ne-a spus pr. Constantin Naclad: ‘Maine va fi o activitate la care vor lua parte un numar de 15 copii pentru a experimenta pe viu felul in care se aplica aceasta metoda la nivelul varstei de 10 – 11 ani. Vor fi copii pe care ii va catehiza unul dintre participanti si apoi vom discuta impreuna despre modul in care au reusit sa-si impropieze metoda noua si felul in care o aplica experimental’.

Parintele Constantin Panzariu, protopop de Darabani, ne-a oferit mai multe detalii despre modul cum au primit preotii din cadrul protopopiatului acest proiect lansat astazi si la Darabani: ‘Din Protopopiatul Darabani au participat 23 de preoti din cei 29 pe care ii avem. Preotii au manifestat interes fata de acest proiect si fiecare preot si-a spus punctul de vedere in acest sens. Preotii sunt interesati de acest proiect, deoarece copiii sunt enoriasii nostri, fac parte din parohiile noastre, iar atentia noastra trebuie sa se indrepte si catre copii, catre elevii de la scoala, pentru ca ei sunt viitorul de maine al Bisericii noastre. Dorim ca prin acest proiect sa apropiem pe copii de Sfanta Biserica, sa le facem cunoscuta mai bine credinta noastra ortodoxa stramoseasca, iar pe viitor copiii sa devina oameni cu frica lui Dumnezeu, oameni cu o tinuta morala deosebita si care sa fie pusi in slujba societatii si a Bisericii noastre’.

Comentarii Facebook


Știri recente