Proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’, lansat si in Episcopia Husilor

Prin intermediul acestui proiect au fost organizate, incepand de anul trecut, in mai multe eparhii din tara, ateliere de lucru in care li s-a explicat preotilor si profesorilor de religie in ce consta aceasta actiune, fiind lansat ghidul catehetic. Aceasta carte se doreste o alternativa la manualele de religie care sa-i ajute pe copii sa inteleaga mai bine invataturile crestine. Cum s-a derulat astazi lansarea proiectului la Vaslui ne-a spus pr. Constantin Naclad, coordonator al proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’ pentru zona Moldovei: ‘Astazi si maine avem la Vaslui, in cadrul Eparhiei Husilor, un eveniment legat de proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’. Am reusit sa implementam acest proiect cu ajutorul preotilor participanti din toate protopopiatele Eparhiei Husilor care s-au prezentat cu felurite asteptari si care doresc sa cunoasca mai multe despre acest proiect pentru a-l aplica in parohie. Astazi a avut loc intalnirea preliminara in care ne-am cunoscut si in care am prezentat pe scurt datele despre acest proiect. Au fost interesati de evolutia acestui proiect si de faptul ca el ofera o modalitate noua de a catehiza tinerii si de a incerca sa-i aduca cat mai aproape de cuvantul lui Dumnezeu’.

La evenimentul de astazi de la Vaslui a participat si pr. Ioan Petru, protopop de Falciu, care ne-a spus ce inseamna pentru preotii din aceasta protoierie derularea programului ‘Hristos impartasit copiilor’: ‘Aceasta consfatuire consideram ca este binevenita si ne reimprospateaza anumite cunostinte, dar mai ales un nou mod de lucru si de punere in aplicare a invataturii lui Iisus Hristos la nivel de parohie. Preotii nostri sunt interesati de acest program, deoarece ne aduce o imbunatatire si ne ajuta in activitatea de propovaduire si de raspandire a cuvantului lui Dumnezeu la nivel de parohie, mai ales ca acest program este axat pe educarea si invatarea tinerilor. Tinerii nostri au nevoie, mai mult ca oricand, de o activitate cat mai intensa din partea noastra’.

Coordonatorii proiectului estimeaza ca, pe parcursul anului viitor, actiunea va fi implementata in toate episcopiile. Proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’ se desfasoara in tara noastra cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care l-a aprobat in sedinta de lucru din ianuarie 2006. In prezent, proiectul se afla in plina desfasurare si in tari precum Rusia, Polonia, Egipt, Albania si Georgia.

Comentarii Facebook


Știri recente