Proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor’ la Parohia Buleta, din Arhiepiscopia Râmnicului

În Parohia Buleta, din Arhiepiscopia Râmnicului, se desfășoară din martie 2008, cu sprijinul Comitetului Parohial, Proiectul catehetic național ‘Hristos împărtășit copiilor’. De asemenea, alături de Organizația Creștină ‘World Vision’ România – filiala Vâlcea, în comuna Buleta au loc și alte activități educative și sociale.

Întâlnirile catehetice se desfășoară în incinta bisericii parohiale și participă copii din comunitate. Prin aceste proiecte se continuă educația religioasă din școală sau din familie. ‘Împreună cu credincioșii comunității am avut această dorință de a face o școală duminicală, pentru a veni în întâmpinarea membrilor comunității care participă efectiv la viața bisericească. În ultimii ani, s-a văzut totuși o scădere a interesului tinerilor de a participa la slujbele de duminică, de aceea, derularea proiectului catehetic este necesară pentru a-i atrage pe tineri către viața întru Hristos. Elevii înțeleg mai bine acest proiect dacă participă și la sfintele slujbe din biserica parohială și dacă sunt crescuți într-un mediu creștin adecvat în familie’, a declarat părintele paroh Valeriu Manafu pentru „Ziarul Lumina”.

Expoziții de pictură și pelerinaje

Parohia Buleta a mai participat la diferite proiecte alături de Organizația creștină ‘World Vision’ pentru ajutorarea copiilor din familiile sărace și pentru dotarea laboratoarelor de religie, de la școala din localitate, cu materiale didactice. De asemenea, copiii participanți la proiectul catehetic au organizat expoziții de pictură și pelerinaje la mănăstiri sau muzee din țară.

‘În urma desfășurării cursurilor catehetice din cadrul proiectului, elevii conștientizează adevărurile de credință și sporesc în viața duhovnicească. De asemenea, în urma desfășurării proiectului, întreaga comunitate beneficiază de această educație religioasă prin crearea unui mediu creștin adecvat, atât în familie, cât și în comunitate’, a mai spus părintele paroh Manafu.

În anul 2010, pe lângă orele de cateheză susținute la biserică de către părintele paroh, copiii au mai participat și la alte activități, informează arhiram.ro. Astfel pentru comemorarea eroilor căzuți la datorie pentru apărarea țării, s-a sfințit în ziua de 28 mai o troiță monument, prilej pentru copiii parohiei să susțină un mic moment artistic. În ziua de 30 iunie a fost organizat un pelerinaj la Mănăstirea cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești, județul Cluj, ocazie cu care copiii au vizitat și Catedrala ortodoxă din Cluj cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente