Proiectul ‘Hristos, impartasit copiilor’, la Botosani

La Botosani, s-a derulat timp de doua zile un atelier de formare pentru proiectul ‘Hristos, impartasit copiilor’. La acest atelier au participat atat preoti din Botosani, cat si profesori de Religie si copii din aceasta localitate. Mai multe detalii despre acest atelier de formare am aflat de la pr. Constantin Naclad, coordonatorul proiectului ‘Hristos, impartasit copiilor’ in zona Iasului: ‘Ieri si astazi, 16 si 17 iulie 2007, a avut loc la Botosani o sesiune de lucru pentru proiectul ‘Hristos, impartasit copiilor’. Au fost prezenti un numar de 30 de preoti, cu acordul parintelui protopop si cu participarea dansului si a unui numar de 6 profesoare de Religie. Am dezbatut problema acestui proiect, am prezentat istoria proiectului, precum si metodologia noua propusa de proiect, incat am avut si o lectie aplicativa cu copiii la care au luat parte un numar de 15 copii din oras’.

De asemenea, pr. Constantin Naclad ne-a vorbit si despre viitoarele ateliere de lucru organizate in cadrul proiectului ‘Hristos, impartasit copiilor’: ‘Urmatorul proiect de lucru cred ca va avea loc in Arhiepiscopia Targovistei, unde deja am implicat un numar de preoti din aceasta arhiepiscopie, iar in Mitropolia Moldovei si Bucovinei mai avem de organizat doua ateliere de lucru in Protopopiatele Pascani si Harlau, urmand ca pe viitor sa monitorizam activitatea celor care au participat la aceste ateliere din protopopiatele Eparhiei Iasilor’.

Proiectul ‘Hristos, impartasit copiilor’ se desfasoara in Romania cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, fiind aprobat in sesiunea de lucru din 17 – 18 ianuarie 2006, la recomandarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente