Proiectul ,,Hristos împărtășit copiilor” în Episcopia Severinului și a Strehaiei

În sala ,,Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei a avut loc astăzi, 23 februarie, întâlnirea preoților responsabili pentru implementarea proiectului ,,Hristos împărtășit copiilor”. În cadrul întâlnirii au fost proiectate mai multe materiale video, ca un model de desfășurare a lecției de catehizare din cadrul acestui proiect. La întâlnire au participat părinții protopopi alături de 21 de preoți din parohiile Episcopiei.

Catehezele se vor desfășura după un curriculum modern și după metode moderne. Principalul beneficiar va fi elevul, care va fi implicat activ în cadrul acestor lecții de catehizare. Întrunirea a fost prezidată de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a subliniat importanța acțiunilor desfășurate la nivel parohial: „V-ați implicat fiecare în parte, la parohiile sfințiilor voastre, într-un mod aparte atrăgând pe tineri în diferite acțiuni în așa fel încât ei să se simtă bine sub cupola Bisericii, să fie mai aproape de Dumnezeu, să-L simtă pe Dumnezeu, apoi să simtă că sunt fii ai acestui neam”, informează Radio TRINITAS.

Părintele Cosmin Necșoiu, inspector Biroul de Catehizare, Episcopia Severinului și Strehaiei, a oferit mai multe informații: „Invitații de astăzi sunt cei 21 de preoți aleși care vor implementa proiectul, în primă fază, în parohiile lor, urmând ca mai apoi să fie dezvoltat la nivelul întregii Eparhii. Proiectul va fi dezvoltat pe întreaga țară fiind propus și promovat de Patriarhia Română. Mai târziu va deveni activitate obligatorie pentru toți preoții din Patriarhia Română”, informează TRINITAS TV.

La finalul întâlnirii, preoții au primit ghiduri catehetice, precum și alte materiale necesare în implementarea acestui proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente