Proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’, implementat in toata Patriarhia Romana

Recent, Organizatia ‘World Vision’, initiatoarea proiectului pe plan mondial, a decis sa acorde o finantare pentru derularea acestei actiuni in tara noastra pe o perioada de inca 5 ani. Decizia vine ca urmare a evolutiei pozitive a acestui program in Romania. Mai multe amanunte despre aceste noutati am aflat de la pr. Constantin Naclad, coordonator al proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’ pentru zona Moldovei: ‘Proiectul a intrat intr-o noua faza, in sensul ca dupa vizita coordonatorului regional din America, cel care ne-a dat vestea ca acest proiect a primit o finantare multianuala pentru un parcurs de 5 ani, s-a regandit strategia, in sensul implementarii la nivelul intregii Patriarhii si a tiparirii volumelor de cateheza intr-un ritm stabilit pentru toti cei 5 ani. De asemenea, o alta noutate este faptul ca formatarea ghidurilor catehetice se va face pentru masterul din limba engleza la Editura TRINITAS’.

Prin intermediul proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’ au fost organizate in mai multe eparhii din tara ateliere de lucru in care li s-a explicat preotilor si profesorilor de Religie in ce consta aceasta actiune si de ce a fost lansat ghidul catehetic. Aceasta carte se doreste o alternativa la manualele de Religie care sa-i ajute pe copii sa inteleaga mai bine invataturile crestine. Coordonatorii proiectului estimeaza ca pe parcursul anului viitor, actiunea va fi implementata in toate Episcopiile, dupa cum ne-a spus tot pr. Constantin Naclad: ‘In viitor, proiectul va organiza in Arhiepiscopia Tomisului, la Constanta, chiar la inceputul lunii octombrie, un atelier de lucru cu preotii din aceasta Arhiepiscopie. De asemenea, vom merge intr-o vizita in Basarabia pentru a vedea daca acest proiect poate fi extins si in Mitropolia Basarabiei care tine de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, iar dupa inceputul lunii octombrie vom merge in Targoviste si mai apoi in Ardeal. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu binecuvantarea PF Daniel vom reusi sa implementam acest proiect la nivelul intregii Patriarhii pana la sfarsitul anului 2008, urmand ca intr-o faza ulterioara sa marim dezvoltarea acestui proiect la nivel de parohie si protopopiat prin monitorizarea implicarii preotului si celor care au participat la training-uri si ajutarea acestor preoti’.

Proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’ se desfasoara in tara noastra cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane care l-a aprobat in sedinta de lucru din ianuarie 2006. In prezent, proiectul se afla in plina desfasurare si in tari precum Rusia, Polonia, Egipt, Albania si Georgia.

Comentarii Facebook


Știri recente