Proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, finanțat de organizația World Vision din SUA

Proiectul „Hristos împărtășit copiilor” a obținut o finanțare pentru următorii 5 ani din partea organizației World Vision din Statele Unite. Aprobarea susținerii financiare a fost luată în cadrul unei întâlniri a coordonatorilor de proiect din țările beneficiare care a avut loc la biroul World Vision din Seatle, SUA. Din partea Patriarhiei Române a participat părintele inspector patriarhal Constantin Naclad, coordonatorul pe România al proiectului „Hristos împărtășit copiilor”.

Proiectul „Hristos împărtășit copiilor” va fi implementat și pentru românii din America. Hotărârea a fost luată în cadrul unei întâlniri a reprezentanților Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi care a avut loc la Chicago.

În ultima ședință a Sfântului Sinod, care a avut loc săptămâna trecută, s-a decis ca biroul de catehizare din cadrul fiecărei eparhii să funcționeze ca parte distinctă a sectorului cultural sau învățământ. De asemenea, s-a hotarat numirea unui responsabil cu atribuțiuni directe pentru implementarea proiectului „Hristos împărtășit copiilor”.

Proiectul „Hristos împărtășit copiilor” are binecuvântarea Sfăntului Sinod al Bisericii Ortodoxe si a fost implementat, în țara noastră, la initiațiva Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe când era mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente