Proiectul FORTE în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Sectorul Social al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a organizat, astăzi, 10 mai 2012, la sediul Protopopiatului Bacău, întâlnirea locală pentru planificarea strategică a serviciilor sociale din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Întrunirea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Formare trainică pentru parteneriat social – FORTE”, susținut prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU, Domeniul Major de Intervenție 3.3.

Proiectul propune o intervenție structurată pentru sprijinirea dezvoltării organizaționale a eparhiilor, în funcție de caracteristicile lor și de prioritățile identificate la nivel local. „Până în prezent au fost parcurse etapele de evaluare organizațională și a serviciilor sociale, urmând ca în continuare să urmeze procesul de planificare strategică pentru incluziune socială în domeniul social. Incluziunea socială se adresează atât comunității, cât și individului știut fiind faptul că numai prin implicarea comunității putem ajuta oamenii eficient. E un proces ce își propune ca prin consultarea cu persoanele reprezentative din eparhie să stabilească direcția în care se vor desfășura lucrurile pe viitor”, a declarat preot Eugen Ciuche, consilier la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la această întâlnire locală au participat părinții protopopi din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului (Bacău, Buhuși, Moinești, Onești, Roman și Sascut) însoțiți de un grup de persoane implicate în activitățile de asistență socială din cadrul protoieriilor. „Informațiile primite vor fi preluate și prelucrate de către nucleul de planificare strategică alcătuit din 15 persoane, nucleu care va lucra la generarea strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului”, a spus pr. Constantin Gherasim.

Comentarii Facebook


Știri recente