Proiectul Educațional „Alege Școala! II” în Arhiepiscopia Râmnicului

În Sala de festivități a Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul”, din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat astăzi, 2 noiembrie, sesiunea de informare a preoților din Arhiepiscopia Râmnicului, în cadrul proiectului educațional „Alege Școala! II”, informează TRINITAS TV. La întrunire a luat parte și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Eparhiei.

„Întâlnirea de astăzi este o întâlnire specială prin care se dorește implementarea acestui proiect important și necesar, ‘Alege Școala!’, pentru că Biserica a fost din totdeauna un factor și de educație, pe lângă factorul pastoral-misionar de conducere a credincioșilor spre Împărăția lui Dumnezeu. Dar și educația face parte din acest proces complex al pregătirii omului în această viață pământească pentru viața veșnică”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

Obiectivul general al proiectului îl constituie prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, precum și prevenirea delincvenței juvenile, prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”.

„Activitățile acestui proiect, cateheze, tabere de creație, seminarii de formare pentru preoți au în intenție prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și apropierea copiilor de atmosfera Bisericii. Prin aceasta copilul dobândește o nouă perspectivă duhovnicească asupra vieții, având orientare nu numai către viața aceasta, care este din păcate observată ca o viață de consum și de plăcere, ci o perspectivă și o orientare, o finalitate în viața veșnică”, a spus diac. George Jambore, Inspector Eparhial în cadrul Sectorului teologic – educațional al Patriarhiei Române.

La întâlnirea informativă au participat 100 de preoți din Protoieriile Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Horezu. Grupul țintă al proiectului derulat în Patriarhia Română este constituit din copii și adolescenți, atât din mediul rural, cât și din mediul urban, cu vârste cuprinde între 5 și 17 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente