Proiectul „Demnitatea omului și sărăcia în România”, la final

La Biblioteca Astra din Sibiu s-a desfășurat astăzi, 24 septembrie, conferința finală a proiectului ‘Demnitatea omului și sărăcia în România’, informează TRINITAS TV. Copiii de la centrele de zi Jibert și Homorod, din Protopopiatul Rupea, antrenați în activitățile proiectului, au susținut cu acest prilej un program artistic. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„S-a putut vedea că există o comuniune, o frățietate, există multe posibilități ca toți să trăim frumos și minunat cu tradițiile noastre pe care trebuie să le sprijinim. Biserica Ortodoxă dă astăzi un examen prin ceea ce v-a oferit dumneavoastră și prin programul la care a luat parte”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Proiectul a fost implementat în perioada aprilie-august, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sibiului, în două parohii ortodoxe grupate într-o asociație cu scop filantropic. Grupul țintă al acesteia a fost reprezentat de copii de vârste, etnii și confesiuni diferite.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, proveniți din familii cu grad ridicat de vulnerabilitate. Pe parcursul celor cinci luni, aceștia au participat la diverse activități recreative.

Proiectul interdisciplinar de cercetare ‘Demnitatea omului și sărăcia în România’ a fost demarat în România în anul 2007 cu scopul de a arăta o imagine cat mai clară a sărăciei din țara noastră. Lucrările conferinței vor continua și mâine.

Comentarii Facebook


Știri recente