Proiectul de legalizare a eutanasiei a fost respins de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.

Vaticanul si-a exprimat bucuria legata de recenta Decizie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei de a respinge, cu o mare majoritate, Proiectul de legalizare a eutanasiei.

‘Este un semnal pozitiv.’, a declarat Episcopul Elio Sgreccia – Presedintele Academiei Pontificale pentru Viata, la Radio Vatican.

‘Inseamna ca exista inca forte in Europa care respecta si vor ca si altii sa respecte viata bolnavilor, pana la final.’, a mai spus Episcopul Elio Sgreccia.

Episcopul Sgreccia a mai precizat ca: ‘Trebuie sa ne asteptam ca presiunea in favoarea eutanasiei sa revina, cu propuneri similare, dat fiind ca, in Europa, unele tari au aprobat deja eutanasia. Nimeni nu este stapanul propriei vieti, ca nimeni nu este autorizat sa intrerupa viata sa sau a altora.’

‘La nivel practic, este necesar sa acordam mai multa iubire bolnavilor in stare terminala, mai multa atentie terapiilor paleative, dezvoltarii unui sistem de sanatate care sa respecte pacientul, si pe cel pe moarte.’ – a adaugat prelatul catolic.

Comentarii Facebook


Știri recente