Proiectul concurs Școli pentru un viitor verde din Episcopia Oradiei, la final

Patrula „Eco”, formată din elevii clasei I B de la Liceul Teologic Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, conduși de institutoarele Simona Stanca si Mirela Bar au ajuns la finalul activităților propuse în cadrul proiectului concurs ,,Școli pentru un viitor verde”, cu o activitate la alegere, care să reflecte implicarea copiilor în problemele de mediu.

După cum ne-a mărturisit Institutor Mirela Bar activitatea s-a intitulat „Salvați Pământul!” și aceasta a constat în prezentarea unei scenete în care fiecare elev din clasă și-a demonstrat rolul său în protejarea naturii. Sceneta s-a jucat în clasa amenajată cu decoruri confecționate din materiale reciclabile corespunzătoare celor patru acte.

Elevii, de asemenea, au fost costumați în personajele pe care le reprezentau. În primul act s-a prezentat o întâmplare prin care copiii au descoperit efectele poluării fonice, în al doilea act s-a prezentat poluarea aerului cât și protejarea plantelor, care sunt inamicii poluării; în actul al treilea este prezentată povestea tristă a unor gâște sălbatice care din cauza poluării mediului nu își mai găsesc locul, dar cu un final fericit datorită sprijinului unui copil „plin de bunătate”, iar actul al patrulea, care ne prezice sosirea vacanței, ne prezintă și pericolele care ne pândesc la orice pas, din motive de poluare a mediului. Sceneta s-a încheiat cu o rugăciune prin care este cerut ajutorul lui Dumnezeu, care îi dă omului puterea de a ocroti acest pământ „ce pentru toți e un loc sfânt”.

La această activitate au fost invitați colegii din clasa a III-a ca spectatori, iar la sfârșit au fost purtate discuții între elevii celor două clase, referitoare la învățămintele pe care le-au tras din vizionarea acestei scenete.

Activitățile proiectului „Școli pentru un viitor verde” au reușit să-i facă pe elevii clasei I să înțeleagă mai bine care sunt problemele cu care se confruntă mediul înconjurător și ce pot face ei pentru a salva Pământul de efectele nocive ale poluării.

Comentarii Facebook


Știri recente