Proiectul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ în Episcopia Râmnicului

Astăzi, 2 martie a.c., începând cu ora 9:00, în Sala de festivități a Complexului Cultural-Religios ‘Sfântul Antim Ivireanul’, din incinta Centrului Eparhial, în prezența Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, a avut loc întâlnirea cu preoții din cadrul Protopopiatului Râmnicu Vâlcea care derulează proiectul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ în parohiile încredințate, precum și cu preoții din mediul urban din cadrul aceluiași protopopiat care doresc sa înceapă aplicarea acestui proiect.

Cu acest prilej, preoții din mediul urban au primit informații privind conținutul tematic al catehezelor, modul de atragere și stimulare a copiilor, precum și modalitățile de evaluare și evidență catehetică.

La sesiunea de astăzi au luat parte Pr. Constantin Cîrstea – Consilier Cultural al Episcopiei Râmnicului, Arhid. Mihai Pretorian – inspector catehizare parohială la Centrul Eparhial și coordonator al Biroului de Catehizare al Tineretului în Episcopia Râmnicului, și responsabilii cu proiectul de catehizare din Protopopiatul Rm.Vâlcea și din protoieriile vecine, Horezu și Drăgășani, precum și domnul Constantin Ionașcu, Coordonator Proiect Dezvoltare Comunitară la Organizația Umanitar Creștină World Vision Romania, Biroul Vâlcea.

În deschiderea ședinței, Părintele Protopop Alin Gherghinoiu a prezentat Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, privind implementarea și dezvoltarea proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ în cadrul fiecărei eparhii din țară și străinătate. Apoi, Părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Episcopiei Râmnicului, a vorbit despre desfășurarea învățământului catehetic ca prioritate în cadrul sectorului cultural al Patriarhiei Române, iar Părintele Arhid. Mihai Pretorian – inspectorul coordonator privind învățământul catehetic parohial din cadrul Episcopiei Râmnicului – despre Centrul parohial pentru copii și tineri ca necesitate eclesială.

În încheiere au fost prezentate câteva proiecte și modele de proiect ce se află deja în derulare în diferite parohii din Episcopia Râmnicului și s-au purtat discuții pe marginea proiectului „Hristos împărtășit copiilor’.

Comentarii Facebook


Știri recente