Proiectul catehetic „Alege școala!” în Episcopia Devei și Hunedoarei

În Episcopia Devei și Hunedoarei a demarat astăzi, 19 octombrie, proiectul național catehetic „Alege școala!”. Întâlnirea cu cei 65 de preoți din cele 5 protopopiate ele episcopiei a avut loc la ora 10.00 în Sala Festivă a Episcopiei Devei și Hunedoarei, din municipiul Deva. Au fost prezenți domnul Veniamin Iliescu din partea organizației Word Vison din București, în calitate de coordonator al proiectului și părintele Jan Nicolae din Alba Iulia, în calitate de expert formator.

În cadrul acestei prime întâlniri s-a prezentat proiectul viitorilor formatori, care sunt preoții parohi din cele 65 de parohii selectate în proiect și s-au dat primele detalii despre formarea grupelor catehetice de copii.

Scopul proiectului „Alege școala!” este integrarea copiilor săraci și cu probleme de abandon școlar, în cadrul acestor grupe de cateheză parohială.

Vor mai urma încă alte 4 sesiuni de informare în cele două județe ale Arhiepicopiei de Alba Iulia, unde au fost selectate 180 de parohii, a informat părintele Jan Nicolae, inspectorul eparhial responsabil cu cateheza.

Comentarii Facebook


Știri recente