Proiectul Calea mântuirii, implementat în Episcopia Hușilor

În Episcopia Hușilor va fi implementat, în perioada următoare, proiectul „Calea mântuirii”. Acesta a fost prezentat în prima zi a acestei săptămâni preoților Protopopiatului Huși, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Preoții din Protopopiatul Huși vor putea implementa în parohiile încredințate proiectul de catehizare a adulților „Calea mântuirii”. În cadrul ședinței lunare de luni, 3 decembrie 2012, slujitorii sfintelor altare au aflat care este ideea acestui proiect, scopul și rezultatele planificate, precum și modalități concrete de aplicare a acestuia.

Proiectul a fost prezentat de diac. Bogdan Vasile Mucileanu, consilier cultural și social-misionar al Episcopiei Hușilor, care a fost însoțit de pr. Ionuț Dima, de la parohia Ibănești, Protopopiatul Bârlad, și de pr. Dragoș Ionel Trofin, de la parohia Gugești, Protopopiatul Huși.

„Preoții au primit cu entuziasm acest proiect, fiind redactată o listă de înscriere pentru cei care doresc aplicarea acestuia în parohii. Definitivarea acestei liste se va face până la următoarea ședință (10 ianuarie 2013) iar grupele de preoți care se vor înscrie vor participa la o sesiune de formare. În cadrul acestei sesiuni se va prezenta proiectul în detaliu, care va cuprinde vizionarea filmelor suport acestei ore de curs, simularea desfășurării unei întâlniri catehetice s.a. O astfel de prezentare se va face și la ședințele preoților din protopopiatele Vaslui și Bârlad. Nădăjduim ca prin ajutorul lui Dumnezeu să atingem rezultatele planificate ale acestui proiect, iar acestea să se reflecte în primul rând în inimile oamenilor care vor participa la aceste cursuri, în viețile lor și în relația lor cu Dumnezeu și cu aproapele”, a declarat diac. Bogdan Vasile Mucileanu.

Proiectul „Calea mântuirii” se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, conform Hotărârii Sinodale nr. 8713 din 22 noiembrie 2011. Prima sesiune de formare cu preoții a avut loc la Mănăstirea Sâmbăta de Sus în perioada 12-13 noiembrie 2012. Fiecare eparhie a fost reprezentată de doi sau trei preoți.

„La nivelul Episcopiei Hușilor, preoții care au reprezentat eparhia noastră la această întrunire au prezentat un raport al discuțiilor de la Sâmbăta de Sus, Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, care a luat act cu aprobare și a dispus implementarea proiectului în cuprinsul Eparhiei Hușilor”, a adăugat diac. Bogdan Vasile Mucileanu.

Comentarii Facebook


Știri recente