Proiectul „Biserica, tinerii și colindele”, în desfășurare în Episcopia Sălajului

Biroul pentru catehizare al Episcopiei Sălajului a organizat mai multe acțiuni în cadrul proiectului „Biserica, tinerii și colindele”, parte a programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, informează Biroul de Presă al Episcopiei Sălajului.

Astfel, sâmbătă 5 decembrie, în Jiboul, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” a avut loc o manifestare religios-artistică la care și-au dat concursul un număr de 230 copii din orașul Jibou și din localitățile limitrofe. Copii, însoțiți și însuflețiți de preoți și de profesorii de religie, au colindat, au prezentat diferite scenete și, cum era normal, au primit daruri, diplome și felicitări. La această manifestare au participat reprezentanți ai comunității și ai autorităților locale.

Duminică 6 decembrie, în Șimleu Silvaniei, la biserica „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” a fost organizat, de asemenea, un concert de colinde susținut de grupurile de colindători de la școlile și grădinițele din oraș. Au participat un număr de peste 200 de copii. Micii colindători au primit daruri, iar oficialitățile locale care au oferit darurile și cei care au au pregătit pe colindători, profesorii și preoții, au primit diplome de apreciere.

Marți, 8 decembrie, în municipiul Zalău au avut loc două manifestări în cadrul aceluiași proiect. 500 de copii au colindat pe Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Petroniu Florea la biserica „Adormirea Maicii Domnului” și au primit daruri din partea Preasfinției Sale, a domnului primar Radu Căpâlnașiu și a doamnei viceprimar Daniela Coța.

La catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” au colindat alți 500 de copii și tineri care au primit daruri din partea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu și a domnului inspector școlar general prof. dr. Ioan Abrudan.

Cu aceeași ocazie a fost lansată publicația „Din suflet, pentru suflet”, revista profesorilor de religie și a elevilor din Episcopia Sălajului.

Doamna inspector de specialitatea prof. Claudia Boha și ceilalți profesori de religie din municipiul Zalău implicați în proiectele catehetice ale Episcopiei au primit diplome de apreciere din partea Preasfințitului Petroniu.

Proiectul „Biserica, tinerii și colindele” este la a doua ediție, el fiind rodul colaborării dintre Episcopia Sălajului, autoritățile locale și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Comentarii Facebook


Știri recente