Proiectul antidrog intitulat „Iau decizii corecte!” continuă în Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș

Elevii Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș au desfășurat astăzi, 10 mai, o nouă acțiune în cadrul proiectului antidrog intitulat „Iau decizii corecte!”. Ei au participat la un concurs de desene și eseuri tematice, precum și la o sesiune de comunicări științifice.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, profesor Carmen-Eugenia Lezeu, coordonatorul proiectului: „Am avut o sesiune de comunicări științifice și de referate ale elevilor, respectiv prezentări Power-Point care au fost realizate împreună cu profesorii de fizică, chimie și biologie. Am avut aproximativ 65 de lucrări la secțiunea de lucrări practice. Avem chiar un concurs de mesaje literare care conține 42 de lucrări, mesaje pe tematică anti-tutun, anti-drog, tot sub genericul ‘Iau decizii corecte!’. Astăzi au fost jurizate lucrările”.

Proiectul antidrog „Iau decizii corecte!”, derulat în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, se desfășoară din luna aprilie a acestui an. Elevii voluntari împreună cu profesorii coordonatori au întreprins o serie de activități de informare și popularizare a efectelor consumului de alcool, tutun și droguri, în scopul reducerii factorilor de risc față de acesta.

Activitățile au avut loc atât în Liceul din Beiuș cât și în alte 3 școli din mediul rural și au avut ca grup țintă circa 180 de adolescenți și preadolescenți ai instituțiilor respective. Proiectul „Iau decizii corecte!” al Liceului Pedagogic din Beiuș este parte a concursului de proiecte antidrog „Împreună”, inițiat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Comentarii Facebook


Știri recente