Proiectul Alege școala! în Protopopiatul Sânnicolau Mare

În perioada 16-17 mai, la Cenad, 16 preoți din Protopopiatul Sânnicolau Mare au participat la o sesiune de formare privind implementarea proiectului ‘Alege școala!’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Sesiunea a fost susținută de pr. Sorin Lungoci, expert formator în cadrul proiectului, și de Gabriel Iordache, coordonator din partea Organizației World Vision România.

Timp de două zile, participanții implicați în program au fost formați pentru a putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și la prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluții alternative de tip ‘școala de duminică’.

Printre temele abordate în cadrul seminarului s-au regăsit asumarea vocației de părinte în familie, impactul ‘culturii’ televizorului asupra educației copilului, criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie, drama abandonului școlar, reflecția și soluția pastorală a Bisericii, precum și metode practice de educație religioasă în parohie.

Proiectul urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni, pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la ‘școala de duminică’, la concursuri și la tabere de creație.

‘Peste 144 de copii din Protopopiatul Sânnicolau Mare, atât din mediul rural, cât și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, vor beneficia de sprijin pentru a nu abandona școala. În afară de participarea la ‘școala de duminică’, copiii vor lua parte la concursuri și tabere de creație cu caracter educativ și catehetic.

Acest proiect se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului’, a menționat pr. Sorin Lungoci, expert formator în cadrul proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…