Proiectul „Alege școala” în Episcopia Giurgiului

La Centrul de studii culturale „Mihai Viteazul’ al Mănăstirii Comana, în localitatea Călugăreni, în zilele de 23 și 24 februarie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, va avea loc cel de al treilea seminar de instruire a formatorilor din cadrul Proiectului „Alege Școala!’ care va reuni 14 preoți din Protopopiatul Giurgiu.

După cum ne informează episcopiagiurgiului.ro, la eveniment vor participa experții formatori din partea Patriarhiei Române: părintele lect. univ. dr. Gheorghe Holbea, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului teologic educațional al Patriarhiei Române și părintele diac. George Jambore, Inspector în cadrul aceluiași sector.

Proiectul are ca scop prevenirea și combaterea fenomenului abandonului școlar și a delincvenței juvenile, la copiii din mediul rural și urban cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani și dezvoltarea unor activități la nivel parohial a programului de catehizare „Școala de duminică’.

Proiectul se încadrează în linia de finanțare a proiectelor strategice nr. 61, „A doua șansă în educație’, axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenție 2.2 „Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii’.

Proiectul „Alege școala!” este inițiat de către Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundația World Vision România desfășurându-se pe o perioadă de 36 luni.

Comentarii Facebook


Știri recente