Proiectul „Alege Școala” în Episcopia Covasnei și Harghitei

Sesiunile de informare asupra proiectului „Alege școala” al Patriarhiei Române s-au încheiat, astăzi, 25 noiembrie, în Episcopia Covasnei și Harghitei. Echipa formatorilor s-a întâlnit la sediul Centrului Eparhial din Miercurea Ciuc cu cei 35 de preoți care vor aplica proiectul în zonă.

Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei. Participanților le-a fost prezentat proiectul, obiectivele precum și cerințele sale birocratice, după cum a informat pentru Radio TRINITAS, părintele profesor universitar Constantin Necula, formator „Alege școala”.

„Preoții au luat aminte la ceea ce se cere în cadrul proiectului, care sunt documentele care urmează să fie completate și constituirea grupului țintă. Au ales să meargă mai departe cu acest proiect, deoarece au simțit că pot face ceva pentru copiii din parohiile lor și pentru propria lor cultură și formare continuă în ceea ce privește intervențiile pastorale”, a spus părintele profesor Constantin Necula.

Proiectul „Alege școala” se desfășoară din luna august a acestui an, pe o perioadă de 36 de luni, în cadrul unui parteneriat între Patriarhia Română și Fundația World Vision România. Inițiatorii doresc să prevină și să combată fenomenul de părăsire timpurie a școlii, precum și delincvența juvenile, prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”.

Etapa încheiată, astăzi, a presupus organizarea unor întruniri de instruire a preoților responsabili cu punerea în practică a proiectului, în toate eparhiile din Patriarhia Română, a mai precizat părintele profesor Constantin Necula.

Comentarii Facebook


Știri recente