Proiectul „Alege Școala!” în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au început sesiunile de informare a preoților care au fost selecționați pentru implementarea și desfășurarea în cadrul parohiilor a proiectului „Alege Școala!”. Astăzi, 19 octombrie, în sala de ședințe a Protoieriei Buzău II, s-au reunit 80 de preoți din Protoieriilor Buzău I, Buzău II și Buzău III, Pătârlagele și Pârscov. La întrunirea de astăzi a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Vă îndrum să priviți această problemă cu multă responsabilitate, să priviți acest proiect ca o datorie de suflet a frățiilor voastre și a noastră a tuturor față de copiii abandonați, săraci care și ei sunt viitorul Bisericii și al neamului nostru”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

„Prin această întâlnire preoții vor înțelege faptul că prin cateheze, prin tabere de creație și prin concursuri Biserica devine, așa cum spunea cineva, factor civilizator întrucât în tabără copiii învață în primul rând această disciplină a comuniunii”, a spus Pr. Cons. Gheorghe Holbea din cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

La nivelul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în proiectul „Alege școala” sunt implicați 190 de preoți. Sesiunile de informare vor continua săptămâna viitoare pentru preoții din județul Vrancea.

Comentarii Facebook


Știri recente