Proiectul „Alege Școala!” implementat în Arhiepiscopia Tomisului

Proiectul „Alege școala!” a fost lansat și în Arhiepiscopia Tomisului. Optzeci și cinci de preoți din cele șase protoierii ale eparhiei au participat astăzi, 15 noiembrie, la prima sesiune de informare din cadrul proiectului. Întrunirea s-a desfășurat în „Sala Mare” a Palatului Arhiepiscopal, din Constanța, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează TRRINITAS TV. În cadrul proiectului, vor fi identificați, în fiecare parohie, nouă copii cu risc de abandon care vor beneficia de tabere școlare gratuite.

„Acest eveniment este important pentru că face parte din misiunea Bisericii noastre. Misiunea trebuie să fie intensă mai ales cu cei mici. Se vor organiza tabere școlare, copiii vor fi apropiați de preoți și vor face schimb de experiență. Biserica le va fi un sprijin prin taberele care se vor organiza”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

Obiectivul general al proiectului „Alege școala!” este prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „Școala de duminică”. Grupul țintă este reprezentat de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Proiectul „Alege școala!” este inițiat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundația „World Vision România” și se desfășoară pe o perioadă de 36 luni.

Comentarii Facebook


Știri recente