Proiectul „Alege școala!” continuă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Centrul Socio-Medical ‘Sfântul Mucenic Pantelimon’ – Lacu Sărat, județul Brăila, a avut loc marți, 16 noiembrie, a III-a sesiune informativă a proiectului educațional ‘Alege școala!’ derulat și în Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează „Ziarul Lumina”. La această întâlnire au participat 77 de preoți din protopopiatele Brăila, Făurei și Însurăței. În cadrul sesiunii a conferențiat părintele lect. univ. Gheorghe Holbea, consilier patriarhal în cadrul Sectorului Teologic-educațional și formator în cadrul proiectului, și Maria Pleșa, coordonator în cadrul World Vision România.

În deschidere, părintele Lucian Petroaia, consilier eparhial pentru învățământ și tineret, a făcut o succintă prezentare a activităților educativ-religioase din cadrul eparhiei: pelerinajul anual al tinerilor liceeni la hramul Mănăstirii Buciumeni, pelerinajul de Florii, Duminica Părinților și Copiilor, la care s-a adăugat și programul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’. Obiectivele principale ale proiectului ‘Alege școala!’ sunt prevenirea și combaterea abandonului școlar și a violenței juvenile. Proiectul se derulează ca o anexă a programului național ‘Hristos împărtășit copiilor’, acesta din urmă fiind un suport educațional solid pe care se bazează noul proiect.

Programul a continuat cu prezentarea calendarului activităților viitoare care cuprinde sesiuni de informare și de formare, întocmirea de fișe cu grupurile-țintă și centralizarea datelor la nivel național, dar și identificarea a nouă copii cu risc de abandon școlar din fiecare parohie. Dintre acești nouă copii, trei vor merge într-o tabără de creație la Centrul cultural-pastoral ‘Sfântul Daniil Sihastrul’ – Durău.

De asemenea, în cadrul acestor discuții s-au inițiat propuneri în privința întocmirii unei curricule a proiectului care să țină cont de realitățile concrete din parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente