Proiectul „Alege Școala!” a fost lansat în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Proiectul „Alege Școala!” al Patriarhiei Române a fost lansat astăzi, 5 noiembrie, și în Arhiepiscopia Alba Iuliei. Sesiunea de informare a preoților din Protopopiatele Alba Iulia și Câmpeni a avut loc la Centrul Cultural „Sfântul Lazăr” din municipiu. La întâlnire a participat și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei, informează TRINITAS TV.

„Biserica de mâine sunt copiii de astăzi și atunci trebuie să avem mare grijă de ei. Repet mereu un cuvânt al Înțeleptului Solomon din cartea Proverbelor: ‘Învață-l pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă și chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea’. Cred că aceasta este și intenția acestui Proiect ‘Alege Școala!’ care se adresează celor vulnerabili tendinței de a nu mai merge la școală, dar în cele din urmă se adresează tuturor copiilor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Preoții care vor coordona desfășurarea proiectului la nivel parohial au primit detalii despre fazele de desfășurare a programului. Sesiuni de informare în cadrul proiectului „Alege școala!” vor avea loc, zilele următoare, și cu preoții din celelalte protopopiate ale eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente