Proiectul „Alege Școala 2!” în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Proiectului educațional „Alege Școala 2!” a început astăzi, 29 octombrie și în Arhiepiscopia Dunării de Jos. La sesiunea de informare de la Centrul Socio-Medical „Sfântul Mucenic Pantelimon” – Lacu Sărat din județul Brăila au participat 137 de preoți din Protopopiatele Galați, Tecuci, Târgul Bujor, Covurlui și Nicorești. Discuțiile s-au axat pe identificarea a nouă copii cu risc de abandon școlar din fiecare parohie, întocmirea de fișe cu grupurile țintă și centralizarea datelor la nivel național. De asemenea, s-au inițiat propuneri în privința întocmirii unei curricule a proiectului și s-a stabilit calendarul următoarelor întâlniri.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Sorin Șelaru, Consilier patriarhal: „Patriarhia Română, în colaborare cu Fundația ‘World Vision’, a demarat Proiectul ‘Alege Școala 2!’, printr-o sesiune de informare. Este vorba de o sesiune informativă în care preoții din Protopopiatele Galați și Tecuci au fost informați cu referire la tematica proiectului”.

Obiectivele principale ale proiectului „Alege școala!” sunt prevenirea și combaterea abandonului școlar și a violenței juvenile.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…