Proiecția piesei de teatru religios Hristos a înviat! la Biserica Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc

Biserica ‘Sfântul Pantelimon’ – Foișorul de Foc din București a găzduit ieri vizionarea (pe un ecran special amenajat) și discuții (cu ajutorul unei fișe auxiliare) a proiecției piesei de teatru religios din arhiva parohiei, cu titlul ‘Hristos a înviat!’ (producție 2010, 15 minute). Aceasta este o acțiune a Școlii de duminică ‘Generația ‘Hristos împărtășit copiilor’, informează „Ziarul Lumina”.

Promovarea pieselor de teatru produse în cadrul Ateneului ‘Sfântul Pantelimon’ (ASP) face parte din campania ‘Conectează-te la viața parohială!’, care își propune să înregistreze un număr cât mai mare de spectatori din rândul copiilor. Subiectul piesei de teatru ‘Hristos a înviat!’ este inspirat de Sfânta Scriptură a Noului Testament, care ne spune că Mântuitorul nostru Hristos, înainte de a pătimi, a prezis de mai multe ori că va fi răstignit, dar a treia zi va învia. De teama aceasta, iudeii au pus de pază la mormântul Lui soldați. Totuși minunea S-a întâmplat. A treia zi după îngropare, îngerul a răsturnat piatra, mormântul a fost aflat gol și vestea învierii s-a răspândit ca fulgerul, deși iudeii au plătit pe soldați să mintă, adică să spună că Iisus Hristos Domnul nostru nu a înviat, ci a fost furat de Apostoli.

După vizionarea filmului, în cadrul Școlii de duminică ‘Generația ‘Hristos Împărtășit copiilor’ a avut loc atelierul de artă teatrală ‘Ateneul Sfântului Pantelimon’, în cadrul căruia copiii au fost invitați să dea viață, cu ajutorul luminii și umbrelor, Evangheliei duminicale despre Învierea fiului văduvei din Nain.

Comentarii Facebook


Știri recente