Proiecte sociale pentru tineri în Arhiepiscopia Râmnicului

Pentru a avea un viitor stabil din toate punctele de vedere, societatea trebuie să acorde o atenție deosebită tinerei generații. Biserica nu a neglijat niciodată acest aspect având, prin mijloacele și resursele care îi stau la dispoziție, diferite programe de sprijinire a celor aflați la începutul vieții. Și în Arhiepiscopia Râmnicului, prin Fundația „Inimă pentru inimă”, se derulează de câțiva ani proiecte sociale pentru copii și tineri.

Mai multe informații cu privire la aceste proiecte sociale a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Petre Vețeleanu, vicepreședinte Fundația „Inimă pentru inimă”: „Fundația a fost înființată în 1997 având specific Protecția copilului, iar din 2002 funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim al Râmnicului și cu a Sa coordonare în toate proiectele pe care noi le desfășurăm. Proiectele sunt adresate atât tinerilor aflați în dificultate, cât și copiilor și familiilor cu risc mare de separare. Toate acestea se desfășoară cu ajutorul Bisericii, în special cu ajutorul enoriașilor din această parte a orașului Râmnicu Vâlcea”.

Doar în Arhiepiscopia Râmnicului, Fundația „Inimă pentru inimă” administrează 6 centre : 2 centre de zi, 2 centre de socializare și 2 apartamente sociale. Pe lângă județul Vâlcea, în prezent, Fundația „Inimă pentru Inimă” desfășoară astfel activități în domeniul protecției copilului și familiei, și în județele Brașov, Brăila și Tulcea.

Comentarii Facebook


Știri recente